2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Videón Marilyn Monroe találkozása a királynővel

2016. június 3. 11:51

Egy igen ritka felvételt kapott fel ismét az internet népe: az 1956 októberében – akkori férje, Arthur Miller oldalán – egy londoni filmpremierre érkezett szőkeség társaival együtt pukedlizve köszöntötte Őfelségét, II. Erzsébetet, akivel egy rövid kézfogást követően szóba is elegyedtek.

A hosszabb közvetítés elején azt láthatjuk, amint kora legnagyobb hollywoodi csillaga Miller oldalán leszáll a repülőgépről, és rajongóktól övezve, kamerák kereszttüzében mozog a brit fővárosban. A River Plate-i csata című mozifilm 1956. október 29-i londoni Leicester téri premierjén az egyéb hírességek mellett ő is beállt a sorba, amely mentén a fiatal, mindössze négy esztendeje uralkodó Erzsébet királynő végigment, és egyesével üdvözölte a megjelenteket. Marilyn Monroe mellé érve a filmsztár elegánsan pukedlizett, kezet fogtak, majd röviden elbeszélgettek.

A divatnak megfelelően mindketten viseltek kesztyűt, a ruhájuk azonban össze sem hasonlítható: míg a királynő visszafogottan öltözködött, egy tiara és egy Delhi Durbar nyaklánc volt rajta, s csupán a vállának egy kis részletét engedte megpillantani a kíváncsi szemeknek, addig a szexszimbólum keveset bízott a fantáziára. Érdekesség, hogy mindkét nő 1926-ban született, a felvételeken pedig mindketten 30 évesek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár