2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

70 év után találkozott egykori háborús szerelmével egy veterán

2016. február 10. 15:52 MTI

Több mint hetven év után szerdán találkozott újra a második világháborúban harcolt amerikai veterán és egykori brit szerelme Ausztráliában. Az újra egymásra talált szerelmesek úgy tervezik, a Valentin-napot is együtt ünneplik.

A 93 éves Norwood Thomas és a 89 éves Joyce Morris nevetve ölelték át egymást, miután Thomas Virginiából a dél-ausztrál Adelaide-be utazott, hogy találkozzon rég elvesztett szerelmével. "Ez a legcsodálatosabb dolog, ami velem történhet" - mondta Thomas. A találkozást a Channel 10 televízió közvetítette The Project című műsorában. Thomas 21 éves ejtőernyős volt, amikor először találkozott a 17 éves Morrisszal, röviddel a szövetségesek 1944. június 6-i partra szállása előtt.

A háború után Thomas visszatért az Egyesült Államokba, ezután leveleken keresztül tartották a kapcsolatot. Megkérte Morris kezét és kérte, hogy költözzön ki hozzá az Egyesült Államokba. A lány azonban valahogy félreértette a levelet, azt hitte, a férfi mást vesz el és nem írt neki többet, kapcsolatuk megszakadt. Thomas és Morris végül másokkal kötöttek házasságot. A férfi felesége 2001-ben elhunyt, a nő pedig 30 év után elvált férjétől.

Tavaly a nő megkérte az egyik fiát, keresse meg egykori szerelmét az interneten, ekkor bukkantak rá a The Virginian Pilot című lap egyik háborús beszámolójában Norwood Thomas nevére. Az egykori pár Skype-on vette fel a kapcsolatot egymással. Thomas megtudta, hogy Morris Ausztráliában él, és a férfinek nem volt annyi pénze, hogy meglátogassa. Amikor történetük nyilvánossá vált, több százan kezdtek adománygyűjtésbe, hogy hozzájáruljanak Thomas Ausztráliába utazásához. Az újra egymásra talált szerelmesek úgy tervezik, a Valentin-napot is együtt ünneplik.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Norwood Thomas és Joyce Morris manapság

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár