2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kódfejtés és padlástúra a Gödöllői Királyi Kastélyban

2015. október 16. 10:48

Október 17-én, szombaton tizedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok őszi fesztiválját. A Gödöllői Királyi Kastély idén is rendkívül izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. A padlástúra mellett a papírrestaurátorok munkájának rejtelmeivel is megismerkedhetnek a látogatók, emellett pedig kódfejtő képességeiket is kipróbálhatják. 

A padlástúra keretein belül olyan helyszíneket fedezhet fel a látogató, ahová máskor nem juthat el. A kastély műszaki szakembere fél 11-től hat különböző időpontban, a régi ácsolatok alatt járva mutatja majd be a modern gépészeti eszközöket. Délután két órától a restaurátor szakma rajtelmeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők. Peller Tamás papírrestaurátortól megtudhatjuk, hogyan őrizhetjük meg a régi iratokat megfelelő állapotban, hogyan tehetők olvashatóvá Sisi levelei, és irányításával mi is kipróbálhatjuk, milyen lehet papírrestaurátorként dolgozni.

A nap egyik legizgalmasabb programjának az esti kódfejtős játék ígérkezik. A rendkívül exkluzív térben, a királyi lakosztályokban háromfős csapatok mérhetik majd össze tudásukat. A 16 év feletti játékosoknak a királyi család egyik tagjának eltűnt gyémántja körüli rejtélyt kell majd megoldaniuk. A három legjobb csapat nyereményben részesül – a fődíj egy fővárosi szabaduló szoba belépője lesz. Az eredményhirdetésig pedig minden versenyző kipróbálhatja a 3D mozit, a kosztümös fotózkodást a barokk színházban és a logikai játékokat a lovardában.

További információk: Gödöllői Királyi Kastély

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár