2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Licitáljon Ön is retró filmplakátokra!

2015. október 10. 09:57

Itthon – a nyugati trendekkel ellentétben – még viszonylag ritkán láthatunk eredeti plakátokat az otthonokban. Ám egy-egy kiugróan drága régi plakátot leszámítva, ma még mindenki számára elérhető áron tehetünk szert kedvenc filmünk vagy grafikusunk alkotására. Nem is kell mást tennünk, mint október 13-án, kedden 17.00-kor a BÁV Bécsi úti Apszistermébe látogatni.

Eszkimó asszony fázik, Szamárköhögés, A gyilkos bolygó, A nő hétszer, Az Ezüst-tó kincse – csak néhány ikonikus film, amelynek a magyar bemutatóra készült plakátja bárki számára elérhető lesz a BÁV első ízben megrendezésre kerülő plakátaukcióján, ahol közel 170 filmposzter kerül kalapács alá. A kiváló hazai és külföldi grafikusok és festők kezei alól kikerült plakátok valódi művészi értékkel rendelkeznek. Mára már csak néhány példány maradt fenn belőlük, így nem meglepő, ha a plakát nemzetközi viszonylatban is óriási gyűjtőkörrel rendelkezik.

A teljes katalógust ide kattintva érheti el.

Kiállítás: 2015. szeptember 28. – október 10. BÁV Apszisterme (Budapest V. ker. Bécsi u. 3. - Megközelítés az ékszerbolton keresztül)
Tárlatvezetés a kiállításban: 2015. október 7. 17.30 – Badits Marcell, plakátgyűjtő
Árverés: 2015. október 13. kedd, 17 óra, BÁV Apszisterme

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát akkor is fogadják, telefonos megbízását teljesítik. Keresse Tóth Nóra, művészettörténész, aukciós menedzsert: [email protected], 06-1-429-3024

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
A hetedik kereszt világhírű írónője, Anna Seghers ismert regényének magyarul beszélő, szélesvásznú, NDK-ás filmváltozatához készült 1969-es plakát kikiáltási ára 25 ezer forint.Az 1981-ben az amerikai, majd 1983-ban a magyar mozikba kerülő Gyilkos bolygó című klasszikus a Jupiter egyik holdján játszódik. Az űrwesternnek is nevezett angol science fiction főszerepét Sean Connery játszotta, akit a történet szerint a földi kormány küldött a távoli űrállomásra, hogy kivizsgálja az ottani különös jelenségeket.Az 1967-es amerikai-francia-olasz romantikus vígjáték mind a hét epizódjában a következő évben alakításáért Golden Globe-díjat nyerő Shirley MacLaine-t láthatjuk főszerepben. A filmklasszikusban feltűnik Anita Ekbert és Michael Cain is. Habár több mint fél évszázada készült az alkotás, mai szemmel is élvezetes és igencsak szerethető.A lopakodó Hold című amerikai western 1881-ben játszódik, amikor a Gregory Peck által megformált Sam Varner húsz évnyi katonai szolgálat után a leszereléshez közeledvén az utolsó küldetéséhez érkezik: csapataival egy apacs törzset kell lefegyvereznie, a túszokat pedig kimentenie.A Carlos Saura által rendezett, 1973-as spanyol filmdráma plakátjának kikiáltási ára 10 ezer forint.Karl May egyik nagysikerű, 1894-ben megjelent indiánregénye alapján 1962-ben készült filmadaptáció nyugatnémet-jugoszláv koprodukcióban született meg. A Winnetout alakító Lex Barker és barátját, Old Shatterhandot megformázó Pierre Brice a történet szerint az Ezüst-tó kincséhez vezető térképet eltulajdonító tolvajbandát követnek, hogy visszaszerezve tőlük a leírást eljussanak a mesés barlanghoz.A Steven Spielberg rendezte, Whoopi Goldberget és Oprah Winfreyt is felvonultató Bíborszín című film Alice Walker Kedves Jóisten című regénye alapján készült, és a fekete bőrszínűek, valamint a nők a társadalmon belüli másodrangúságáról szól.Az 1976-ban készült, Szabó István rendezte magyar játékfilm az Apában megismert elhagyott villamos „életrekeltésének” motívumát töltötte meg új tartalommal. Az 1977-ben bemutatott film plakátjának kikiáltási ára 10 ezer forint.Xantus János több nemzetközi díjjal jutalmazott, 1984-es nagyjátékfilmje egy szerelmi háromszögöt jelenít meg.A Csurka István művéből készült Hét tonna dollár című magyar vígjátékot 1974-ben mutatták be. A Kabos Lászlót, Rodolfót, Darvas Ivánt, Bárdy Györgyöt, Rátonyi Róbertet és Gálvölgyi Jánost is felvonultató klasszikus nagy sikert aratott a hazai közönség körében. A filmplakát kikiáltási ára 22 ezer forint.Az 1987-ben bemutatott, 1956 őszén játszódó magyar filmszatíra több mint féltucatnyi hazai és nemzetközi díjat zsebelt be. A forradalmi zűrzavart megjelenítő alkotásban Garas Dezső, Törőcsik Mari és Hernádi Judit játsza a főszerepet.

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár