2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Húsvét a Gödöllői Királyi Kastélyban

2015. április 3. 11:44

Hagyományaira építve kora tavasszal ibolyaszínbe borul a Gödöllői Királyi Kastély, tartalmas programokat kínálva egy családi kiránduláshoz. Erzsébet királynét kedvenc hazai pihenőkastélyába, valamint élete számos területére elkísérte e tavaszi virág színe, íze, illata. A királyné például maga rendelkezett arról, hogy lakosztályát az ibolya színével megegyező kárpitokkal burkolják, és amikor Gödöllőre érkezett, kertjébe árvácskák mellett ibolyát ültettetett. 

Húsvét vasárnap, április 5-én a kastély kapuját maga „Erzsébet királyné” nyitja meg 10 órakor, majd a díszteremben várja vendégeit „cercle”-re, hivatalos udvari fogadásra. A Százholdas Pagonyban zajló Húsvéti készülődésbe pillanthatnak be a családok a Fogi Színház mesejátékában, a Barokk Színházban pedig belekóstolhatnak a „virágkonyha”remekeibe. A délelőtt kezdődő játékos családi kastélylátogatáshoz ibolyagyűjtés is társul, „A kastély urai és úrnői” című programon a gyerekek elsajátíthatják a királyi milliőhöz illő viselkedés formaságait. A Díszudvaron a kora délutáni órákban vidám tavaszi néptánccsokor várja az érdeklődőket, majd fél négytől a Portéka Színpad „Négy vándor” című zenés gyermekműsora kalauzol az évszakok világában. Egész nap mókás játékokkal várja a családokat Toma és csapata, s a finom ízek kedvelői sem távoznak majd különleges élmények nélkül.

50%-os belépőjegy-kedvezménnyel várják az Ibolyákat, az ibolyaszínű ruhát viselőket és a 2015-ben Ibolya-lakodalmukat – a 15. házassági évfordulójukat – ünneplőket.

Másnap, húsvét hétfőn az ünnepkör elevenedik meg tojáskereséssel, népi játszótérrel, húsvéti kisállat-simogatóval, óriásmancs tojásfestéssel, kézműves foglalkoztatókkal, magyar népi kismesterségek bemutatóival. Délelőtt a Díszudvaron bábokkal, élő szereplőkkel és sok-sok zenével mutatkozik be Pom-pom és híres-neves pajtásai, majd délután két órától a népszerű gyermekzenekar, az Apacuka húsvéti mulatságán vehet részt minden kicsi és nagy gyermek. A délután folyamán a Szegedi Miniszínház zenés mesejátéka varázsolja elénk „A három szabólegény” történetét.

További információ: a Gödöllői Királyi Kastély weboldala.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár