2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Feljelentették Konstanca polgármesterét, mert hasonlít Hitlerre

2014. november 21. 10:31

Adolf Hitlerhez való hasonlósága miatt feljelentette a Fekete-tenger parti Konstanca város román polgármesterét a legfőbb ügyészségen egy civil szervezet - számolt be a Maszol.ro. Radu Mazăre hajviselete és bajusza Klaus Johannis erdélyi szász politikus romániai elnökké választása óta emlékeztet a náci diktátoréra.

A romániai antiszemitizmust figyelő központ botrányosnak és provokálónak tartja, hogy a polgármester közvetlenül az államfőválasztás második fordulója után Adolf Hitleréhez hasonlóra vágatta frizuráját, és egy kis bajuszt is növesztett.

A civil szervezet emlékeztetett feljelentésében arra, hogy a legforgalmasabb fekete-tengeri kikötővárost 14 éve irányító Mazăre 2009-ben náci egyenruhában mutatkozott egy divatbemutatón. Tettéért azóta sem részesült semmilyen szankcióban.

Az excentrikus megnyilvánulásairól ismert Radu Mazăre azt állítja, hogy csak a divatot követi a hajviselete. „Ez a frizura a húszas évek divatja volt, és most újra ez a divat. Az igaz, hogy ilyen hajviselete volt Hitlernek is, de én polgármesterként kiválóan együttműködök több izraeli céggel” – magyarázta.

A polgármester elmondta azt is, hogy a 2009-es divatbemutatón történtekért nyilvánosan bocsánatot kért. Közölte, ha valóban behívatják az ügyészségre, akkor a fodrászát is magával viszi, és újravágatja a haját.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár