2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Hitler a higiénia miatt ruhában szexelt

2014. október 14. 17:07

"Adolf Hitler és Eva Braun szexuális együttléteik során nem vették le a ruháikat, sőt nem is értek egymáshoz, ugyanis a Führer igen fanatikus tudott lenni, ha a higiéniáról volt szó" - döbbentette meg szavaival hallgatóságát a Cheltenhami Irodalmi Fesztiválon felszólaló Martin Amis regényíró.

A náci korszakkal, valamint Hitler magánéletével foglalkozó író a Harmadik Birodalom vezetőjét aszexuálisnak nevezte, s azt állította, hogy elegendő volt számára, hogy későbbi felesége a szoknyáját mintegy kartávolságról fellebbentse. Kutatása szerint ugyanilyen jellegű kapcsolata volt féltestvérének lányával, Angela "Geli" Rauballal is, aki a müncheni lakásában dolgozott, s gyakran kísérte el "Alf bácsit" éttermekbe, színházakba vagy egyéb megbeszélésekre. (1931-ben a lányt holtan találták a szobájában, lőtt sebbel a tüdején.)

A díjnyertes író legújabb könyvének, a '30-40-es években játszódó Zone of Interestnek a bemutatása kapcsán beszélt a Führer rejtett magánéletéről, s elmondta: Hitler szexualitása még mindig egy "fekete lyuk" számunkra.

Hitlert Sztálinhoz és Maóhoz hasonlította, akiknek hatalmas szexuális étvágyuk volt, a Führernek azonban hozzájuk képest semmi. Elmondása szerint három elképzelés létezik a vezér nemi életének megítélésében: egyesek szerint átlagos, normális volt a szexuális élete, mások szerint aszexuálisnak nevezhetjük, míg a harmadik csoport szerint a perverzitás határait súrolta. 23 évvel ezelőtt megjelent Időnyíl című művében Amis szintén érintette e kényes témát, s már akkor megemlítette, hogy Hitler annyira ügyelt a higiéniára, hogy még az orvos előtt sem volt hajlandó levetkőzni.

Legújabb könyvében az auschwitzi koncentrációs táborba érkezők szenvedéseit is leírta. A szerző elmondta, az egyik dolog, amely igazán megdöbbentette a kutatás során, hogy kiderült, a haláltábor őrei feleségeikkel és gyermekeikkel együtt a tábor területén éltek. A másik pedig az, hogy zsidóknak saját maguknak kellett fizetniük a vonatjegyet a táborokba, kivéve a 12 éven aluliaknak, akik ingyen utaztak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár