2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Sztálin-szobrocskákat árulnak az orosz parlamentben

2013. május 14. 12:59 MTI

Sztálin-szobrocskákat és -mellszobrokat árulnak az orosz törvényhozás alsóházának ajándéküzletében, de a duma képviselőcsoportjait, úgy tűnik, ez nem nagyon zavarja. A bronzból készült Sztálin-mellszobrok 6 és 30 ezer rubel közötti áron kaphatók.

A bronzból készült Sztálin-mellszobrok 6 és 30 ezer rubel (körülbelül 43 ezer és 217 ezer forint) közötti áron kaphatók, a szobrocskák ára 8 és 18 ezer rubel (körülbelül 58 ezer és 130 ezer forint) között mozog. Szergej Obuhov, az orosz dumában a legnagyobb ellenzéki képviselőcsoporttal rendelkező kommunista párt központi bizottságának titkára szerint a Szovjetuniót a második világháborúban győzelemre vivő generalisszimuszt ábrázoló szobor becses tárgy.

Igor Lebegyev, a duma liberális demokrata párti alelnöke, Zsirinovszkij parlamenti ellenzéki pártjának egyik vezető politikusa semmi szégyellnivalót nem talál abban, hogy Sztálin-szobrocskákat árulnak a törvényhozás épületében. Az orosz történelemről van szó, akinek nem tetszik, elmegy mellette - mondta.

Az ajándéküzlet nem a parlamenté, a duma csak szerződött a tulajdonosával, a dumának nincs befolyása arra, hogy mit áruljanak a boltban - mondta Szergej Zseleznyak, a kormányzó Egységes Oroszország párt képviselője, aki szintén alelnöki posztot tölt be az orosz törvényhozás alsóházában. Szergej Mironov, az ellenzéki Igazságos Oroszország párt elnöke ugyanakkor értelmetlennek nevezte, hogy az Állami Dumában Sztálin-emlékeket áruljanak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár