2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Több mint 70 év után találták meg egymást a testvérek

2013. január 7. 13:31 MTI

Több mint hét évtized után, az egyik közösségi internetes portál segítségével találta meg egymást két, a II. világháború elején szétszakított idős boszniai nőtestvér. A nővérek egyike sem tudta, hogy nem is túl messze, "mindössze" 200 kilométerre élnek egymástól.

A 82 éves Hedija Talic és nővére, a 88 éves Tanija Delic a napokban találkozott újra, köszönhetően annak, hogy Hedija fia családfakutatást végzett és a Facebookon rábukkant nagynénje lányára - írta szombati számában a Nezavisne Novine című boszniai lap.

Hedija 1941-ben, 11 évesen szakadt el családjától, amikor a háború elől menekülve elhagyták Bosznia északnyugati részén lévő szülőfalujukat. A lány árvaházba került, szülei a háborúban elpusztultak, fivére valószínűleg az Egyesült Államokba emigrált. Felnőve Hedije végül Tuzla környékén telepedett le, feladva a reményt, hogy valaha is megtalálja valamely családtagját, mert vagy azt mondták neki, hogy mind meghaltak, vagy azt, hogy Amerikába vándoroltak ki.

A nővérek egyike sem tudta, hogy nem is túl messze, "mindössze" 200 kilométerre élnek egymástól - Tanija egy faluban Északnyugat-Boszniában. A két asszony zokogásban tört ki a nem remélt találkozón. Az eltelt hosszú idő ellenére sok közös emléket tudtak felidézni. A nővérek most Amerikába került fivérüket szeretnék megtalálni - írta szarajevói újság.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár