2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A fotográfia története Londonban

2012. október 31. 13:26 MTI

Történelmi festmények, korai fotográfiák és kortárs fényképek találkoznak a londoni National Gallery új, a fotográfia művészeti gyökereit feltáró kiállításán.

A Seduced by Art: Photography Past and Present (A művészet által elcsábítva: a fotográfia múltja és jelene) című kiállításon a korai és a kortárs fotográfia "kivételes alkotásain" keresztül ismerhetik meg az érdeklődök a fényképészet elmúlt 150 évének történetét.

A kurátorok a korai és a késő 19. századi fényképészek közötti kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt, és egyúttal bemutatják, hogy miként merítettek inspirációt a műfajilag behatárolt alkotások olyan más művészettörténeti hagyományokból és témákból, mint a csendéletek, a tájképek és a portrék.

A National Gallery első nagyszabású fotókiállításaként beharangozott tárlaton mások mellett Thomas Gainsborough és Émile Jean Horace Vernet festményei osztják meg a termeket a fotográfia olyan 19. századi úttörőinek munkáival, mint Julia Margaret Cameron és Oscar Gustave Rejlander, valamint a 20. és a 21. század neves fényképészeinek és fotóriportereinek munkáival.

A galéria saját gyűjteményéből összeválogatott festményeket mintegy kilencven fotográfia kíséri, amelyek a Wilson Centre for Photography, a Tate, a Victoria and Albert Museum és a bradfordi National Media Museum jóvoltából, valamint a fotográfusok személyes felajánlásai révén gazdagítják a tárlatot.

A kiállítást október 31-étől január 20-ig kereshetik fel az érdeklődők.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár