2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Hódító Vilmosnak öltözve tanít a neten egy brit tanár

2012. szeptember 17. 10:15 MTI

Történelmi alakoknak beöltözve tanít egy brit történelemtanár, de nem az iskolájában, hanem a világhálón, bár elsősorban saját tanítványainak szánva videóit.

A 28 éves David Perkins egy newporti középiskolában oktat 11-13 éves diákokat. Úgy találta, hogy a szokásos módszerrel tanítva csak untatja őket, ezért vásárolt egy doboznyi parókát, csinált pár színes jelmezt, majd pedig beöltözve nekifogott ötperces videókat készíteni. Elsőként Hódító Vilmos "bőrébe" bújt, azaz az 1066-os - Anglia szempontjából sorsfordító - hastingsi csata győztesének korhű ruhájába, tanítványainak pedig azt mondta, hogy otthon nézzék meg őt a YouTube videomegosztó portálon.

A teljesség kedvéért - mármint, ami 1066-ot illeti - Perkins beöltözött Harold Godwinsonnak is - ő volt az angolszászok királya a normannokkal vívott csatában, amelyben életét vesztette -, továbbá Harald Hadrada norvég királynak, aki nem sokkal Hastings előtt szintén Angliára támadt York környékén, de akit seregével együtt Harold Godwinsonnak még sikerült legyőznie.

A tanár mind a három 1066-os főszereplő szemszögéből megvilágítja a történéseket videóin. Tervei között szerepel Luther Márton, I. Erzsébet megelevenítése, de még annak a kórboncnoknak is bele akar bújni a bőrébe, aki Hasfelmetsző Jack áldozatait vizsgálta.

"Egyszerűen ki akartam próbálni egy új tanítási módot, és van-e jobb közvetítő a YouTube-nál? A gyerekek imádnak számítógépezni és mobiltelefonozni, gondoltam, ezeken keresztül próbálom meg elérni őket. Változtatnunk kell azon, ahogy szállítjuk a tudást" - idézte a múltat a jelen legmodernebb technikáival közvetítő történelemtanárt a BBC.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár