2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Címereket és családfákat készíthetünk Nagycenken

2010. december 2. 12:31 MTI

Címert szerkeszthetnek, sőt saját családfájukat is elkészíthetik azok a diákok, akik felkeresik a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumot. Az állandó kiállítást emellett modern információs eszközökkel tették élményszerűbbé a látogatók számára.

A legnagyobb magyar életművét és korát, a reformkor gazdasági, társadalmi, politikai életét bemutató közgyűjtemény 11,2 millió forintot fordított a fejlesztésre, amely a múzeum oktatási, képzési szerepét hivatott erősíteni - mondta Székely Zoltán művészettörténész.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében elnyert összegből információs pultokat állítottak fel, amelyek képekkel és szövegekkel történeti, gazdasági és művészettörténeti összefüggéseket villantanak fel a korszakról. Egyúttal ráirányítják a figyelmet arra, hogy a fejlődési folyamatokban milyen szerepet játszott Cenk, ahol Széchenyi István egyfajta mintagazdaságot alakított ki - részletezte a szakember.

Hozzátette: az információs pontokra feltöltött tartalmak a középiskolás tananyaghoz kapcsolódnak, segítik a diákokat tájékozódni térben és időben, megkönnyítik számukra az összefüggések felismerését és kreatív gondolkodásra inspirálják őket. A fiatalabb korosztályok és a felnőtt látogatók részére pedig élményszerűbbé teszik a látottakat.

Az interaktív feladatoknak is az élményszerzés a célja: családfát és címert készíthetnek a vállalkozó kedvűek, tudásukat pedig kvízjátékban tehetik próbára. Az információs anyagokat és a történelmi kvízt a múzeum honlapján is elérik az érdeklődők.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár