2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Album a Gödöllői Királyi Kastélyról

2014. december 4. 17:17

A napokban gyönyörű albumot jelentetett meg a Gödöllői Királyi Kastély, a könyv egy korábbi, itthon és külföldön egyaránt nagy népszerűségnek örvendő kiadvány átdolgozott, bővített változata. A magas színvonalon kivitelezett mű Magyarország egyik legismertebb kastélyának öt nagy történeti korszakát mutatja be, az épületre, a kastélylakókra és a parkra fókuszálva, a kezdetektől egészen napjainkig.

Az olvasó átfogó képet kaphat a hazai barokk építészetben mintaként szolgáló kastély felépítésének szakaszairól és átalakításáról, valamint bepillantást nyerhet a Grassalkovich-család három generációja, majd Erzsébet királyné és Ferenc József, később pedig a Horthy-család gödöllői életvitelébe. A második világháború után szociális otthonként és szovjet laktanyaként működő épület lassú pusztulást hozó öt évtizedének emlékét izgalmas dokumentumok és szívmelengető szociofotók őrzik.

Az 1994-ben megkezdett felújítási folyamatok eredményeként ma már a kastély kétharmad része ismét régi fényében pompázik. Az album utolsó fejezete a restaurálás fázisait villantja fel, majd bemutatja a jelenleg látogatható tereket - így többek között a királyi lakosztályokat, a kuriózumnak számító, működő barokk színházat vagy a Horthy-bunkert.

A könyvet Faludi Ildikó, a kastély muzeológusa írta. A szöveg magyar, angol, német és francia nyelven olvasható, egy kötetben. A 184 oldalas albumot gazdag, látványos képanyag: 188 műtárgy- és enteriőrfotó illusztrálja.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár