Kalapács alatt a Titanic tárgyai

2014. április 4. 15:39 MTI

Az 1912-ben elsüllyedt Titanic óceánjáróhoz kapcsolódó több mint kétszáz tárgyat árvereznek el április végéig egy online aukción az Egyesült Államokban. A bostoni RR aukciósház közlése szerint 240 tárgy kerül kalapács alá április 17. és 24. között. Reményeik szerint akár az egymillió dollárt is elérheti az összbevétel.


Többek között levelekre, fotókra és a Titanic fedélzetéről származó tárgyakra, például a luxushajó nagy lépcsőjének egy töredékére és túlélők személyes tárgyaira is licitálhatnak az érdeklődők. A legnagyobb bevételt a várakozások szerint egy 25 ezer dolláros induló áron kínált ezüstserleg hozhatja, amelyet a Titanic egyik túlélő utasa, Margaret Brown ajándékozott Arthur Rostronnak, a süllyedő hajó utasai segítségére siető Carpathia hajó kapitányának.

Ötezer dollárról indul az ára egy hajóalaprajznak, amelyet a szerencsétlenség kivizsgálása közben használtak, s amelyen kézzel jelölték be az ütközés helyét. A legénységnek egyik, a katasztrófában életét vesztő tagja által írt levél kikiáltási ára 1000 dollár. A Titanic első, Nagy-Britanniából az Egyesült Államokba tartó útján az 1912. április 14-ről 15-re virradó éjszaka jéghegynek ütközött és elsüllyedt, 1500 ember halálát okozva.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma