Kiállítják a Titanicról kimentett ékszereket

2012. november 13. 16:14 MTI

Először mutatják be a közönségnek a Titanic roncsai közül kimentett ékszereket; a kiállítás november 16-án nyílik meg Atlantában.


Az ékszerek tulajdonosa, az atlantai székhelyű RMS Titanic Inc. 15 értékes ékszert, köztük gyémánttal, zafírral, gyöngyökkel kirakott fülbevalókat, gyűrűket és egy zsebórát tesz közszemlére. Az atlantai bemutatót, amely január elejéig tart, jövőre Orlandóban és Las Vegasban is követi hasonló kiállítás.

Az ékszerek egy bőrtáskában pihentek a tenger mélyén, amikor 1987-ben kiemelték azokat a Titanic roncsai közül. A hajó katasztrófájakor a széfben elhelyezett értékekért felelős alkalmazott vehette ki az ékszereket és pakolhatta a bőrtáskába, hogy a mentés után átadhassa az ékszereket a tulajdonosoknak. "De az alkalmazott nem menekült meg" - idézte fel a történteket hétfőn Alexandra Klingelhofer, az RMS Titanic Inc. illetékes vezetője.

Az ékszerbemutatót a katasztrófa századik évfordulójáról megemlékező Titanic: The Artifact Exhibition című kiállításhoz csatlakozva rendezik meg. Az RMS cég mentett ki elsőként értékes műtárgyakat a roncsok közül, és törvényes tulajdonosai lettek a kiemelt értékeknek.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma