2. világháborús bombát találtak a III. kerületben

2012. március 30. 09:35 MTI

Feltehetően második világháborús bombát találtak csütörtökön a III. kerületi Nánási úton; a robbanószerkezet pénteki bevizsgálásának idejére kiürítik a környező lakóépületeket - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája.

Mind a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mind a HM úgy tájékoztatott: a Nánási út és a Pók utca kereszteződésében, közmunka során az árokban találták a feltételezhetően második világháborús, 100 kilogrammos bombát.

A katasztrófavédelem, az önkormányzat valamint a rendőrség javaslatára a bevizsgálást a Magyar Honvédség tűzszerészei pénteken végzik el. A feltételezett robbanótestet addig a rendőrség őrzi - közölte a HM.

Mint írták, a péntek reggel kezdődő bevizsgálás idejére kétszáz méter sugarú körben kiürítik a környező lakóépületeket, valamint útlezárások várhatók. Sztamenits Adrienn, a III. kerületi önkormányzat sajtóreferense azt mondta, péntek reggel a tűzszerészeti munkák miatt mintegy 1.500 embert kell kitelepíteni a Nánási út - Vitorla utca - Vízimalom sétány - Vízimolnár utca által határolt területről, illetve a Pók utcából a vasúti töltés vonalában.

A rendőrség a polgárőrséggel együtt értesíti a lakosságot; azokat, akik napközben nem tudnak hová menni, a Gázgyár utcai óvodában és az Aquincum Általános Iskolában helyezik el.

Címkék
Haza, szeretet
MNM Báthori István múzeuma
vajavar.hu

Játsszon!

Honnan származik a következő idézet? „Harcoljatok Allah ösvényén azzal, aki harcol veletek... Harcoljatok ellenük, amíg meg nem szűnik a kísértés és Allah hite nem győz...”

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2014. őszi száma