Ferences szerzetesek csontjai kerültek elő Skóciában

2012. március 26. 09:08

Emberi maradványokat tártak fel útfelújítások során Skóciában, St. Andrewsnál.


Szakértők szerint a St. Andrewsnál talált csontok azoké a ferences szerzeteseké lehettek, akik a 15. században éltek ezen a helyen. A felújítási munkálatok addig nem folytatódhatnak, amíg az emberi maradványokat gondosan ki nem emelik.

A fife-i tanács évek óta azon dolgozik, hogy lokalizálja azt a kolostort, ahol a szerzetesek meghúzták magukat. „St. Andrews gazdag örökséggel bír, ezért mindig ott volt a lehetőség, hogy valahol a környéken kell kutakodnunk” – magyarázta Douglas Spiers régész, majd hozzátette, hogy a maradványokat a legnagyobb "tisztelet" közepette fogják kezelni.

A St. Andrews-i rendházat 1458-ban kezdték építeni, de csak 1478-ban fejezték be, 1559-ben, a reformáció idején kifosztották. A csontokon csak most kezdik meg a vizsgálatokat, amelyek végeztével még többet tudhatunk meg a Skóciában élt szerzetesek életéről és haláluk körülményeiről.

Címkék
MNM Báthori István múzeuma
vajavar.hu

Játsszon!

Honnan származik a következő idézet? „Harcoljatok Allah ösvényén azzal, aki harcol veletek... Harcoljatok ellenük, amíg meg nem szűnik a kísértés és Allah hite nem győz...”

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2014. őszi száma