23 500 unikális dokumentummal bővült az ELTE Egyetemi Könyvtára

2011. december 2. 12:43 MTI

Az ELTE csütörtöki közleménye szerint az Egyetemi Könyvtár fenntartója, az Eötvös Loránd Tudományegyetem több mint 22 millió forintot nyert az Új Széchenyi terv keretében, melyet fejlesztésekre fordítotanak.


A komplex könyvtári szolgáltatások fejlesztését célzó projekt eredménye egyebek közt az ELTE ötvennél több könyvtárát összefogó integrált rendszerébe felvitt 26 855 új rekord, amelyek között unikálisnak mondható kínai, svéd, dán, norvég, olasz és spanyol dokumentumok is szerepelnek.

A támogatásnak köszönhetően olyan könyvtári katalógus-keresőfelületet hoztak létre, ahol az Egyetemi Könyvtár és az ELTE kari könyvtárain túl az ELTE közoktatási intézményeinek könyvtári állománya is elérhető. Az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásaival nyitott a középiskolák felé rendezvényeivel, képzéseivel, az új portál tematikus híreivel.

A projekt lehetővé tette, hogy a könyvtár a nagyközönség számára kulturális és olvasásnépszerűsítő programokat szervezzen: így jöhettek létre kulturális csemegének számító íróolvasó találkozók, különleges koncertek, valamint a középiskolásoknak kiírt pályázat az olvasási szokások vizuális eszközökkel való bemutatására - hangsúlyozza az ELTE közleménye.

Címkék

Játsszon!

Honnan származik a következő idézet? „Harcoljatok Allah ösvényén azzal, aki harcol veletek... Harcoljatok ellenük, amíg meg nem szűnik a kísértés és Allah hite nem győz...”

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2014. őszi száma