Összekapcsolják a közgyűjtemények adatbázisait Szekszárdon

2010. december 22. 08:43 MTI

Digitálisan összekapcsolják a megyei könyvtár, a levéltár és a múzeum könyvtári adatbázisait Szekszárdon, így egységesen kereshetővé válnak majd a jelenleg külön kutatható, olvasható dokumentumok.


Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár mostani, mintegy 360 ezer darabos állománya fél milliós gyűjteménnyé gyarapszik - mondta Liebhauser János, a könyvtár igazgatója. A digitalizációs program keretében lehetővé válik a szekszárdi írói könyvtárak feldolgozása, így Baka István és Mészöly Miklós hagyatékát is könyvtári nyilvántartásba tudják venni - tette hozzá.

A Tolna megyei könyvtárban nemrég zárult le egy informatikai projekt, amelynek köszönhetően 12 millió forintból - az igazgató szavai szerint - "minimális fejlesztések" valósultak az intézményben: szervereket, asztali számítógépeket vásároltak, és többek közt megteremtették a vezeték nélküli internet kapcsolat lehetőségét a könyvtárlátogatók számára.

Liebhauser János beszámolt arról, hogy egy folyamatban lévő, közel százmillió forintos projekt keretében elkezdődik a helyi jelentőségű könyvállomány digitalizálása, amelynek eredményeképp - a szerzői jogi problémák tisztázása után - mintegy ötezer kötetet tesznek hozzáférhetővé digitális formában.

Címkék
Haza, szeretet

Játsszon!

Hány évig tartott a Latin Császárság?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2014. őszi száma