Gabonakör jelzi a maja apokalipszist

2009. július 16. 08:34 The Daily Telegraph

Egy közel 100 méter átmérőjű, ősi maja szimbólumot ábrázoló, és egyesek szerint a közelgő világvégét szimbolizáló gabonakör jelent meg a múlt héten az angliai Silbury Hillhez közeli mezőn.


A hatalmas, maja fejéket ábrázoló minta a legrégibb, európai ember alkotta domb közelében jelent meg. A gabonakörök fotózásával és katalogizálásával foglalkozó közösség szerint a misztikus jelkép az 5126 éves maja naptár végét szimbolizálja, amely 2012. december 21-én következik majd el.

Szerintük a jelkép mintegy figyelmeztetésként jelent meg, amely arra emlékeztet, hogy hatalmas változások várhatók ezen a napon. Ezt eleveníti majd fel Roland Emmerich rendező legújabb, 2012 című világvége-mozija is, amelyet még az idén bemutatnak majd.

Nem ez az első ilyen gabonaalakzat Angliában: júniusban például egy 120 méteres, lángokból újjászülető főnix jelent meg Yatesbury mellett. A hívők szerint a hasonló mintákat a földönkívüliek, vagy a természeti erők alakítják ki, míg kritikusaik szerint pont ők készítették el ezeket a mintákat: ennek hogyanját és mikéntjét a legtöbb esetben azonban nem tudják megmagyarázni.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma